Recept

Kerstboomkoekjes met matcha

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk feestelijk en volledig vegan!

bereiding
  1. 1

    Bestrooi het werkblad met tarwemeel. Kneed alle ingrediënten samen tot een deeg. Voeg indien nodig een beetje ijskoud water toe. Het deeg moet droog zijn. Wikkel het deeg in huishoudfolie en plaats een uur in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 165° C (boven- en onderwarmte).

  3. 3

    Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot het zo’n 2-3 centimeter dik is. Steek vijf verschillende maten sterretjes uit het deeg met vormpjes. Maak twee stuks van elke maat per denneboom.

  4. 4

    Leg de sterren op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze zo’n 10 minuten.

  5. 5

    Haal de vormpjes van de bakplaat en laat ze volledig afkoelen op een rooster.

  6. 6

    Leg de sterren op elkaar om een kerstboomvorm te krijgen. Leg telkens de twee koekjes van dezelfde maat op elkaar. Begin onderaan met de grootste sterren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kerstboomkoekjes met matcha

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!