Vijgen-chilichutney
bereiding
-
1
Pel de rode ui en snij ‘m in ringen. Snij de vijgen in kleine partjes. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn.
-
2
Stoof de ui in olie en laat kleuren. Voeg er de specerijen, de suiker, de azijn, de vijgen en de chilipeper aan toe. Laat rustig sudderen tot een chutney. Voeg eventueel wat water of azijn toe als het mengsel te droog is. Kruid met peper en zout.
-
3
Stoof de ui in olie en laat kleuren. Voeg er de specerijen, de suiker, de azijn, de vijgen en de chilipeper aan toe. Laat rustig sudderen tot een chutney. Voeg eventueel wat water of azijn toe als het mengsel te droog is. Kruid met peper en zout.
Ingrediënten voor
1 pot- verse vijgen4 stuks
- rode chilipeper1 stuk
- rode ui1 stuk
- kruidnagel1 stuk
- kaneel1 stokje
- suiker30 g
- azijn1 el
- olijfolie
- peper en zout