Recept

Vijgen-chilichutney

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Doe de test: haal een houten lepel door het midden van de pan: de lepel moet een spoor in de chutney trekken dat zich niet meteen opvult. Pas dan is de chutney klaar!

bereiding
  1. 1

    Pel de rode ui en snij ‘m in ringen. Snij de vijgen in kleine partjes. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn.

  2. 2

    Stoof de ui in olie en laat kleuren. Voeg er de specerijen, de suiker, de azijn, de vijgen en de chilipeper aan toe. Laat rustig sudderen tot een chutney. Voeg eventueel wat water of azijn toe als het mengsel te droog is. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Stoof de ui in olie en laat kleuren. Voeg er de specerijen, de suiker, de azijn, de vijgen en de chilipeper aan toe. Laat rustig sudderen tot een chutney. Voeg eventueel wat water of azijn toe als het mengsel te droog is. Kruid met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vijgen-chilichutney

Ingrediënten voor

1 pot
  • verse vijgen4 stuks
  • rode chilipeper1 stuk
  • rode ui1 stuk
  • kruidnagel1 stuk
  • kaneel1 stokje
  • suiker30 g
  • azijn1 el
  • olijfolie
  • peper en zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!