Eend met pompoenbrunoise en briochekruimels
bereiding
-
1
Schil de pompoen en snij ‘m in fijne blokjes. Hak het briochebrood fijn met een mes of in de blender. Verhit wat olijfolie in een pan en bak daarin de briochekruimels krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
2
Doe opnieuw wat olijfolie in de pan en bak de pompoenblokjes krokant. Kruid met een snuifje ras el hanout, peper en zout. Haal ze uit de pan.
-
3
Bak in dezelfde pan nu de eendenfilet. Bak hem 4 minuten op de velkant, kruid met peper en zout. Draai om en bak 3 minuten op de andere kant. Laat rusten in aluminiumfolie.
-
4
Snij de eendenfilet in heel fijne plakjes. Leg op elke lepel 1 of 2 plakjes eendenfilet, beleg met pompoenblokjes en briochekruimels.