Recept

Kroketten van blauwe kaas met gerookte eend en gemarineerde druiven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze kaaskroketten deluxe stelen de show op kerstavond. 

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter met de bloem en laat 1 minuut bakken. Voeg de melk toe en roer tot een dikke roux. Zet van het vuur, voeg de blauwe kaas toe, roer goed en kruid bij met peper en zout. Giet in een afsluitbare doos en laat 3 uur opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Meng intussen de porto met balsamicoazijn. Snij de druiven door in laat ze hierin enkele uren marineren.

  3. 3

    Klop de eieren los in een kommetje. Rol kleine bolletjes van de blauwekaasmengeling en rol ze door een bord met bloem. Wentel ze door de losgeklopte eieren en rol ze dan door panko of paneermeel. Breng de frituurketel op 180°C en frituur de kroketjes.

  4. 4

    Maak een salade met bladsla, spinazie, gerookte eend, kroketjes en gemarineerde druifjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kroketten van blauwe kaas met gerookte eend en gemarineerde druiven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!