Minihamburgerspiesjes met cheddar en aioli
bereiding
-
1
Kruid het gehakt met peper en zout. Maak hiervan 8 minihamburgertjes van 3 tot 4 cm diameter. Leg ze in de koelkast.
-
2
Pel en plet de knoflook. Meng de mayonaise met de knoflook en een mespunt geraspte citroenschil tot aioli.
-
3
Schaaf met een mes of dunschiller schilfers van de oude cheddar. Steek met een kleine serveerring 16 rondjes uit het brood van ongeveer 3 tot 4 cm diameter. Leg de broodschijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en bak ze licht krokant in de oven.
-
4
Bak intussen de hamburgertjes rosé in een scheutje olijfolie. Kruid ze met peper en zout.
-
5
Wrijf één broodrondje in met aioli, leg hierop een hamburger, wat cheddarschilfers en een blaadje rucola en eindig met het tweede schijfje brood. Doorprik met een spiesje en serveer.