Savooikool met zeetong en knoflookkrieltjes
bereiding
-
1
Spoel de krieltjes en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Pel en plet de knoflook. Meng de knoflook met 2 el olijfolie onder de krieltjes. Hou de patatjes warm in de oven of in de kookpot.
-
2
Maak de savooikool schoon en snij ze in reepjes. Stoof ze in wat boter, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg een scheutje water toe en laat afgedekt 5 minuten smoren. Haal het deksel van de pan en laat op een hoger vuur 2 minuten aanbakken.
-
3
Smelt 60 g boter in een pannetje tot ze goudbruin is en geurt naar hazelnoten. Doe de boter bij de savooikool, roer om en hou warm.
-
4
Bak ook de zeetongen in een hete pan met een scheut olijfolie en een klont boter. Bak de vis ongeveer 3 minuten aan elke kant, lepel af en toe de vetstof over de vis en kruid met peper en zout. Besprenkel met citroensap en de kappertjes.
-
5
Leg savooikool op een bord, leg er een zeetong bij, lepel er wat van de citroensaus over en serveer er de knoflookkrieltjes bij. Werk af met de peterselie.