Recept

No carb-lasagne met savooikool, zoete aardappel, parmaham, ricotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wil jij net als redactrice Jolien vaker op voorhand koken? Deze lasagne is ideaal voor wie wil mealpreppen en bovendien koolhydratenvrij! 

bereiding
  1. 1

    Haal een 10-tal savooikoolbladeren los en blancheer ze 5 minuten in kokend gezouten water. Schil de zoete aardappelen, snij ze in blokjes en kook ze gaar in lichtgezouten water.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Fruit het sjalotje met de knoflook in olijfolie glazig. Voeg de tomaten, het basilicum en de suiker toe en laat 15 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Meng het ei en de parmezaan onder de ricotta en kruid met peper en zout. Giet de aardappelen af en prak ze grof met wat boter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Schep wat tomatensaus in een ovenschaal. Leg er savooikoolbladeren op, bestrijk met ricotta en beleg verder met ham, puree, savooikool, ... Eindig met een laag saus en de mozzarella. Gaar 20 minuten in de oven en werk voor het serveren af met extra basilicumblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

No carb-lasagne met savooikool, zoete aardappel, parmaham, ricotta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!