Warme salade van spruitjes, veenbessen en lamsgehakt
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Spoel de spruitjes, verwijder de buitenste blaadjes en halveer ze. Meng de spruitjes met 3 el olijfolie, peper, zout en nootmuskaat. Leg ze op een bakplaat en gaar ze 30 minuten in de oven.
-
2
Meng intussen het lamsgehakt met het ei, het paneermeel, de kaneel, het korianderpoeder en peper en zout. Maak balletjes van het gehakt en bak ze goudbruin en gaar in een scheut olijfolie.
-
3
Spoel de gekonfijte citroen, verwijder het vruchtvlees en snij de schil in heel fijne stukjes. Doe 1 kl gekonfijte citroen met de komijn in een vijzel. Plet en meng onder de zure room. Kruid met peper en zout.
-
4
Spoel de peren en snij in partjes. Pel de rode ui en snij in fijne ringen. Maak een salade van de spruitjes, de rode ui, de peer, de veenbessen en de lamsgehaktballetjes. Serveer met de zure room.