Spruitjesstoemp met balletjes van lamsgehakt en veenbessen
bereiding
-
1
Maak de spruitjes schoon en halveer de kooltjes. Kook of stoom ze beetgaar in gezouten water, giet af en laat goed uitlekken.
-
2
Pel en plet de knoflook. Meng het lamsgehakt met de knoflook, het ei, het paneermeel en kruid met peper en zout. Rol balletjes van het lamsgehakt.
-
3
Pel en snipper de sjalotjes. Smelt een klontje boter en bak de lamsgehaktballetjes samen met de sjalot goudbruin.
-
4
Kook intussen de aardappelen gaar, pureer ze met de yoghurt en eventueel een scheutje melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
5
Bak de spruitjes aan in een klontje boter, kruid met peper, zout en garam masala. Laat ze lichtjes bruinen. Meng de spruitjes met de puree. Serveer met de veenbessen en de lamsgehaktballetjes.