Recept

Spruitjesstoemp met balletjes van lamsgehakt en veenbessen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Er zijn zo van die vaste waarden in het leven. Zoals een dampend bord stoemp op tafel zetten als het koud is. Probeer deze met spruitjes eens een keertje, perfecte opwarmer voor de winter.

bereiding
  1. 1

    Maak de spruitjes schoon en halveer de kooltjes. Kook of stoom ze beetgaar in gezouten water, giet af en laat goed uitlekken.

  2. 2

    Pel en plet de knoflook. Meng het lamsgehakt met de knoflook, het ei, het paneermeel en kruid met peper en zout. Rol balletjes van het lamsgehakt.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalotjes. Smelt een klontje boter en bak de lamsgehaktballetjes samen met de sjalot goudbruin.

  4. 4

    Kook intussen de aardappelen gaar, pureer ze met de yoghurt en eventueel een scheutje melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. 5

    Bak de spruitjes aan in een klontje boter, kruid met peper, zout en garam masala. Laat ze lichtjes bruinen. Meng de spruitjes met de puree. Serveer met de veenbessen en de lamsgehaktballetjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spruitjesstoemp met balletjes van lamsgehakt en veenbessen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!