Buddha bowl met rodekool en kikkererwten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Maak de dressing. Schil en rasp de gember. Pel en plet de knoflook. Pel en snipper de rode ui. Meng de gember met de knoflook, de rode ui, de sojasaus, de rijstazijn, de sesamolie, de rietsuiker, de chilivlokken 2 el olijfolie tot een dressing.
-
2
Maak de rodekool schoon en snij fijn. Meng de dressing onder de rodekool en zet in de koelkast.
-
3
Laat de kikkererwten goed uitlekken. Kruid ze met gerookt paprikapoeder, currypoeder, peper en zout. Leg ze op een bakblik en zet ze 25 minuten in de oven. Roer na een kwartiertje om.
-
4
Kook de quinoa intussen beetgaar in gezouten water. Pel de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in maantjes. Spoel de spinazie. Spoel en snipper de koriander.
-
5
Leg in elke bowl enkele lepels quinoa, wat rodekoolsalade, een handje spinazie, enkele plakjes avocado en wat geroosterde kikkererwten. Bestrooi met zwarte sesamzaadjes en verse koriander.