Pita met tofoe en een slaatje van rodekool en witloof
bereiding
-
1
Verwijder de harde kern van het witloof en de rodekool. Snij de rodekool en het witloof in heel fijne reepjes. Schil de gember en rasp fijn.
-
2
Meng de pindakaas met 2 eetlepels lauw water, de gember, de knoflook, het limoensap, de chilivlokken, 1 eetlepel sojasaus en 1 koffielepel agavesiroop. Meng de rodekool en het witloof met de pindasaus en zet in de koelkast tot gebruik.
-
3
Meng de overige 2 eetlepels sojasaus met 1 eetlepel agavesiroop, 1 eetlepel olijfolie en de sesamzaadjes. Snij de tofu in stukken. Overgiet de tofu met de marinade en laat 30 minuten marineren.
-
4
Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de stukken tofu tot ze licht gekaramelliseerd zijn.
-
5
Vul de pitabroodjes met de salade en gebakken tofublokjes. Werk af met fijngesneden lente-ui en eventueel wat koriander. Serveer optioneel met extra limoenpartjes.