Recept

Taboulé van broccoli en bloemkool, gebakken kikkererwten en kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Helemaal glutenvrij, deze taboulé op basis van broccoli en bloemkool. En bovendien maar 308 kcal per portie.

bereiding
  1. 1

    Spoel de komkommer, snij 'm overlangs doormidden en haal de zaadjes eruit. Snij het vruchtvlees in blokjes. Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes en rasp ze fijn. Pel en snipper de ui. Spoel alle kruiden, schud droog en hak fijn. Meng de komkommer, broccoli, bloemkool, kruiden en rozijnen tot een taboulé.

  2. 2

    Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken. Bak de kikkererwten in olijfolie en kruid met peper, zout en cayennepeper tot ze beginnen te poffen. Laat even afkoelen en meng ze door de taboulé.

  3. 3

    Bak in dezelfde pan de kipfilets gaar. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Snij ze in plakjes en schik ze op de taboulé.

  4. 4

    Meng de ingrediënten voor de vinaigrette met 5 eetlepels water en serveer bij de taboulé.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Taboulé van broccoli en bloemkool, gebakken kikkererwten en kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!