Gevlochten kaasbrood
bereiding
-
1
Meng 250 ml warm water met 1 koffielepel suiker en 1 zakje gist, roer goed en laat 10 minuten staan.
-
2
Meng dan de bloem met het zout, het ei, de olie en het watergistmengsel. Meng goed en kneed 10 minuten tot een zacht deeg.
-
3
Leg het deeg in een ingevette kom en bedek met een handdoek. Laat het deeg op een warme plaat 2u of verdubbelen in omvang.
-
4
Rol het deeg op een bakpapier uit tot een rechthoekige vorm met een dikte van 1 cm. En laat dan nog 30min rijzen.
-
5
Meng de cheddar met de mozzarella, 2 eetlepels mayonaise, ¼ koffielepel oregano, ¼ koffielepel tijm en ½ koffielepel lookpoeder. Beleg hiermee het midden van de rechthoek.
-
6
Maak aan beide zijkanten van de rechthoek insnijdingen tot aan het beleg (om de 2 cm).
-
7
Vouw de boven – en onderkant van de rechthoek over het beleg en vlecht de insnijdingen over elkaar.
-
8
Wrijf in met een losgeklopt eigeel en zet in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 40 minuten of tot goudbruin.