Recept

Gevlochten kaasbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geduld is een mooie deugd, en zeker bij het maken van het perfecte brood. Houd er rekening mee dat het deeg 2 uur moet rijzen.

bereiding
  1. 1

    Meng 250 ml warm water met 1 koffielepel suiker en 1 zakje gist, roer goed en laat 10 minuten staan.

  2. 2

    Meng dan de bloem met het zout, het ei, de olie en het watergistmengsel. Meng goed en kneed 10 minuten tot een zacht deeg.

  3. 3

    Leg het deeg in een ingevette kom en bedek met een handdoek. Laat het deeg op een warme plaat 2u of verdubbelen in omvang.

  4. 4

    Rol het deeg op een bakpapier uit tot een rechthoekige vorm met een dikte van 1 cm. En laat dan nog 30min rijzen.

  5. 5

    Meng de cheddar met de mozzarella, 2 eetlepels mayonaise, ¼ koffielepel oregano, ¼ koffielepel tijm en ½ koffielepel lookpoeder. Beleg hiermee het midden van de rechthoek.

  6. 6

    Maak aan beide zijkanten van de rechthoek insnijdingen tot aan het beleg (om de 2 cm).

  7. 7

    Vouw de boven – en onderkant van de rechthoek over het beleg en vlecht de insnijdingen over elkaar.

  8. 8

    Wrijf in met een losgeklopt eigeel en zet in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 40 minuten of tot goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!