Recept

Kaasbroodjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Serveer de kaasbroodjes warm, lauw of koud. Lekker bij soep of als amuse met wat kruidenboter. Tel 1.40 u. bij de bereidingstijd voor het rijzen.

bereiding
  1. 1

    Warm de boter, melk, het water en de suiker op in een steelpannetje tot het mengsel lauw is en de boter zacht.

  2. 2

    Meng de tarwebloem en de gist. Voeg het lauwe melkmengsel en zout toe en kneed 10 minuten tot een egaal zacht deeg. Leg het deeg in een ingevette kom, dek af met een schone keukenhanddoek en laat minstens 1uur rijzen of tot het deeg verdubbeld is in grootte.

  3. 3

    Duw het deeg plat, bestrooi met 150 g kaas en kneed kort tot een egaal deeg.

  4. 4

    Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken. Rol elke portie tot een balletje en leg ze in bloemvorm of apart op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek en laat nog eens 40 à 50 minuten rijzen.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 185°C. Wrijf de bolletjes in met het losgeklopte eigeel en bestrooi met de resterende kaas. Bak ze 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kaasbroodjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!