Quinotto met scampi's en wilde paddenstoelen
bereiding
-
1
Blancheer de knolselderblokjes in lichtgezouten water.
-
2
Bak de ui en knoflook glazig in olijfolie. De er de quinoa bij en bak tot de korrels glanzen. Blus met de wijn en laat verdampen. Voeg er een scheut bouillon aan toe en roer tot deze door de quinoa is opgenomen. Voeg er dan weer een scheut aan toe en ga zo door, tot de quinoa alle bouillon heeft opgenomen en gaar is. Roer de eidooier en twee derde van de parmezaan de laatste 2 minuten door de quinotto.
-
3
Bak de scampi's in olijfolie mooi roze. Kruid met peper en zout.
-
4
Snij de paddenstoelen grof. Pluk de naaldjes van de takjes rozemarijn en snij fijn. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de rozemarijn in 4 minuten goudbruin. Doe er de knolselderblokjes bij en bak 5 minuten mee.
-
5
Voeg het paddenstoelen-knolseldermengsel en de scampi's toe aan de quinotto en schep om. Verdeel de quinotto over de borden en bestrooi met de peterselie en de rest van de parmezaan.