Risotto met asperges
bereiding
-
1
Breek de houtachtige uiteinden van de asperges.
Snij de asperges in stukjes van zo’n 4 cm (de dunne stukken iets langer, de dikkere iets korter).
Blancheer 2 minuten in lichtgezouten kokend water en spoel ze meteen onder de koude kraan.
Hou eventueel wat van het kookvocht apart.
Rasp de parmezaan.
-
2
Verwarm 3 eetlepels boter in een pan met dikke bodem, op middelhoog vuur.
Stoof daarin even de sjalotjes en voeg dan de rijst toe.
Bak die 2 minuten al roerend mee, maar laat ’m niet bruin worden!
-
3
Blus de rijst met de wijn.
Roer zachtjes met een houten lepel, tot de rijst de wijn heeft opgeslorpt.
Voeg dan 1 pollepel van de kokende bouillon toe en roer tot die volledig is opgeslorpt.
Ga zo verder met de rest van de bouillon, tot de rijst gaar is.
Dat duurt 15 à 20 minuten.
-
4
Haal de risotto van het vuur.
Roer er voorzichtig de geraspte parmezaan door, een klontje boter en de asperges.
Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen.
Voorbereiding