Recept

Ovenrisotto met pompoen en saliecroutons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Risotto zonder te roeren: het beste van twee werelden.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Spoel de prei en snij de preiwitten in fijne brunoise. Snij de kastanjechampignons in kwartjes.

  2. 2

    Stoof de sjalot en de prei in een scheutje olijfolie. Voeg de champignons en knoflook toe en bak goudbruin. Voeg de rijst toe en laat de rijst glazig worden. Blus met de witte wijn en bouillon, dek af en zet 35 minuten in de oven op 180°C.

  3. 3

    Snij intussen de butternut in blokjes, schik ze op een bakplaat en meng met olijfolie, peper en zout. Zet 25 à 30 minuten bij in de oven.

  4. 4

    Snij de sneden brood in blokjes. Sprenkel er voldoende olijfolie over, voeg de salie toe, kruid met peper en zout en bak krokant.

  5. 5

    Meng voor het serveren de butternutblokjes, parmezaan en 1 eetlepel olijfolie onder de risotto. Serveer met de gebakken croutons.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenrisotto met pompoen en saliecroutons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!