Rosbief met rozemarijn en knoflookjus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de knoflookteentjes en snij ze in 2. Hak de blaadjes van 2 rozemarijntakjes fijn. Bak de rosbief rondom rond bruin in een hete pan met olijfolie en een klontje boter.
-
2
Bestrooi de rosbief met de rozemarijn, peper en zout. Leg het vlees in een ovenschaal, overgiet met het bakvet en beleg met de knoflook en een extra klontje boter. Zet in de oven en verlaag de temperatuur naar 185°C. Laat 20 tot 25 minuten garen.
-
3
Laat het vlees rusten onder aluminiumfolie en bak intussen de shiitake in de pan. Kruid met peper en zout.
-
4
Giet het sap van de rosbief en de knoflook bij de shiitake en laat samen met de porto en kalfsfond inkoken tot de gewenste dikte en smaak.
-
5
Serveer de rosbief met de saus en met aardappelgratin. Garneer met extra rozemarijn.