Recept

Gratin van knolselder met appel en rozemarijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker bij rosbief of chateaubriand.

Een heerlijke koolhydraatarme vervanger voor de klassieke gratin dauphinois.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de knolselder. Spoel de appel en verwijder het klokhuis. Snij de appelen en de knolselder met een mandoline in dunne plakjes. Hak de rozemarijn fijn.

  2. 2

    Vet een ovenschaal in met de olie of de boter. Leg een laag knolselderplakjes op de bodem van de ovenschaal, gevolgd door een laag appelplakjes. Bestrooi elke laag met een beetje fijngehakte rozemarijn, peper en zout. Herhaal dit tot alle plakjes zijn gebruikt.

  3. 3

    Pel en pers de knoflook. Breng de room op smaak met de knoflook, de rest van de rozemarijn, peper en zout. Giet het roommengsel gelijkmatig over de knolselder- en appelplakjes in de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas over de gratin. Bak de gratin 45 à 50 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gratin van knolselder met appel en rozemarijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!