Recept

Churros-sandwich met speculaasijs

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De Spaanse klassieker met een twist!

Tip: spuit de churros steeds met een stervormig mondje om ongelukken te vermijden.

bereiding
  1. 1

    Breng de boter met het water in een sauspan op een hoog vuur aan de kook. Zet het vuur zachter, voeg de bloem in 1 keer toe en klop 2 minuten met een houten lepel of tot je een glad beslag hebt dat loskomt van de randen van de pan. Neem van het vuur, voeg de eieren er één voor één toe. Klop verder tot een glanzend en dik beslag.

  2. 2

    Bedek een snijplank met een vel bakpapier. Schep het churrosbeslag in een spuitzak met een stervormig spuitmondje van 1 cm. Spuit rondjes van ± 6 cm doorsnede op het vel bakpapier en zet even in de diepvriezer zodat ze steviger worden.

  3. 3

    Verwarm de friteuse voor op 180°C. Bak de churros enkele minuten in de friteuse tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal ze uit de friteuse en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Wentel ze door de kaneelsuiker.

  4. 4

    Snij dikke plakken uit het speculaasijs en steek er met een uitsteekvorm rondjes uit ter grootte van de churros-broodjes. Maak sandwiches met de churros en het speculaasijs en serveer meteen!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Churros-sandwich met speculaasijs

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!