Rijstsalade met spruitjes en kalkoen
bereiding
-
1
Kook de verse veenbessen ongeveer 15 minuten op zacht vuur met het water tot de besjes barsten en gaar zijn . Giet de besjes af door een fijne zeef en vang het vocht op in een kom. Duw de besjes met de bolle kant van een pollepel door de zeef. Roer het vocht met de veenbessenpulp, honing, olijfolie en een snuifje zout tot een stevig dressing.
-
2
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de kalkoenreepjes in olijfolie goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
3
Kook de spruitjes in 5 minuten beetgaar in water met zout. Giet af. Verhit een scheut olie in de wok en roerbak de spruitjes, veenbessen en kool 4 minuten. Kruid met het kaneelpoeder, peper en zout.
-
4
Schep er de kalkoenreepjes en rijst onder en laat even mee opwarmen. Geef er de dressing bij.