Zoete konijntjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij uit de twee rollen bladerdeeg twee zo groot mogelijke vierkanten, gelijk van grootte. Bestrijk met boter, maar laat de twee buitenste randen vrij.
-
2
Meng het kaneelpoeder met de witte suiker en strooi over 1 vierkant. Bestrijk de randen met water. Leg het tweede vierkant, met de beboterde kant naar beneden, erop.
-
3
Duw met een vork de twee buitenste randen aan. Duw de vierkantjes tegen elkaar. Snij met een pizzames de lap deeg in 16 gelijke repen. Plooi elke reep dubbel en geef er twee draaibewegingen aan. Laat onderaan een opening en zorg dat de kaneelsuiker te zien is. Draai de bovenste uiteinden (de oren) naar buiten.
-
4
Zet de konijnen op een met bakpapier beklede bakplaat 15 minuten in de oven. Laat afkoelen en werk af met een toefje frosting voor de staart.