Recept

Broodje eggs benedict

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk gerecht voor een brunch. 

bereiding
  1. 1

    Snij de broodjes open en rooster ze kort in de oven of in een broodrooster. Spoel de dragon en hak fijn.

  2. 2

    Smelt de boter voor de saus in een pannetje, schep er het schuim af en laat de boter weer afkoelen.

  3. 3

    Schil de avocado en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in fijne plakjes en besprenkel ze met de een beetje citroensap.

  4. 4

    Meng in een kom de 2 eierdooiers voor de saus met 1 eetlepel koud water, de wittewijnazijn en het citroensap. Zet de kom au bain-marie en klop de eierdooiers luchtig. Haal de kom van het vuur en klop er nu de gesmolten boter onder. Kruid met de mosterd, de cayennepeper en het zout.

  5. 5

    Breng een ruime hoeveelheid water met een scheut azijn aan de kook. Maak er met een houten lepel een draaikolk in en pocheer de eieren elk apart 2 minuten in het licht kokende water.

  6. 6

    Serveer de geroosterde broodjes met plakjes avocado, sneetjes coppa, een gepocheerd ei en wat hollandaisesaus. Werk af met de dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Broodje eggs benedict

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!