Broodje eggs benedict
bereiding
-
1
Snij de broodjes open en rooster ze kort in de oven of in een broodrooster. Spoel de dragon en hak fijn.
-
2
Smelt de boter voor de saus in een pannetje, schep er het schuim af en laat de boter weer afkoelen.
-
3
Schil de avocado en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in fijne plakjes en besprenkel ze met de een beetje citroensap.
-
4
Meng in een kom de 2 eierdooiers voor de saus met 1 eetlepel koud water, de wittewijnazijn en het citroensap. Zet de kom au bain-marie en klop de eierdooiers luchtig. Haal de kom van het vuur en klop er nu de gesmolten boter onder. Kruid met de mosterd, de cayennepeper en het zout.
-
5
Breng een ruime hoeveelheid water met een scheut azijn aan de kook. Maak er met een houten lepel een draaikolk in en pocheer de eieren elk apart 2 minuten in het licht kokende water.
-
6
Serveer de geroosterde broodjes met plakjes avocado, sneetjes coppa, een gepocheerd ei en wat hollandaisesaus. Werk af met de dragon.