Eiwolkjes met basilicum-pistachepesto en krokante chorizo
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Rooster de pistachenoten in een droge pan.
-
2
Snij de chorizo in blokjes en bak ze in een droge pan licht krokant. Snij sneetjes van de pecorino. Pel en pers de knoflook.
-
3
Doe de blaadjes van het basilicumplantje samen met de olijfolie, de knoflook en de pistachenoten in een blender, hak fijn.
-
4
Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Leg 4 hoopjes van de eiwitten op een met bakpapier beklede bakplaat en maak in elk hoopje een putje in het midden. Gaar 4 minuten in de oven.
-
5
Haal het bakblik uit de oven, leg in elk putje een eidooier, kruid met peper en zout en gaar nog 4 tot 6 minuten in de oven. Serveer de eiwolkjes met de pesto, gebakken chorizo en pecorino.