Omelet met citroenricotta, blauwe bessen en ahornsiroop
bereiding
-
1
Spoel de citroen en rasp de schil. Pers de citroen uit. Meng 1 koffielepel geraspte schil onder de ricotta en zet fris weg in de koelkast.
-
2
Doe de blauwe bessen met de ahornsiroop, 1 eetlepel citroensap en de kaneel in een pannetje. Laat 5 minuten koken. Los 1 koffielepel maïszetmeel op in een scheutje water en meng onder de blauwe bessen. Zet de pan van het vuur.
-
3
Klop de eieren op met de suiker. Zet een koekenpan op het vuur, zet het vuur hoog en laat een klont boter smelten. Giet de helft van de losgeklopte eieren in de pan en bak de omelet enkele minuten aan 1 kant, vouw dubbel en laat nog 1 minuut bakken. Leg op een bord en serveer met de warme blauwe bessen en de citroenricotta.