Fijne aspergepuree met lamskoteletjes en aspergesalade
bereiding
-
1
Schil de witte asperges en breek het houtachtige gedeelte van de asperges. Snij de kopjes van de asperges en bak ze kort aan in een klontje boter.
-
2
Snij de witte asperges in grove stukken en kook in gezouten water gaar met de geschilde en in stukken gesneden aardappel. Giet het vocht weg en plet de aardappelen en de asperges tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een klontje boter. Meng ten slotte de gebakken aspergekopjes door de puree.
-
3
Snij de groene asperges met een dunschiller in dunne slierten. Snij de kopjes in de lengte in twee helften. Meng de sliertjes en de kopjes met de gespoelde waterkers. Besprenkel met citroensap, olijfolie en kruid met peper en zout.
-
4
Gril de lamskoteletjes in de grillpan en kruid.
-
5
Verdeel de puree en de aspergesalade over borden en werk af met een koteletje.