Recept

Lamskoteletjes met chimichurrisaus en gepofte aardappel met kruidenboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere lamskoteletjes, op de barbecue smaken ze nog 10 keer beter. Serveer met een pittige chimichurri en een heerlijk gepofte aardappel met kruidenboter

bereiding
  1. 1

    Meng de dille, de helft van de bieslook, het citroensap en de knoflook door de boter. Kruid met peper en vorm er een blokje van. Wikkel in boterpapier en leg in de diepvriezer.

  2. 2

    Prik de aardappelen hier en daar in met een vork. Kruid met peper en zout en wikkel ze in aluminiumfolie. Bedruppel met olijfolie en sluit de pakketjes. Leg ze 45 minuten op de barbecue.

  3. 3

    Doe alle ingrediënten voor de saus in een blender, giet er een scheutje olijfolie bij en mix glad. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Besmeer de lamskoteletjes lichtjes met de chimichurrisaus en gril ze op de barbecue.

  5. 5

    Haal de gare aardappelen uit de folie en maak bovenaan een inkeping. Verdeel de lente-ui tussen de inkepingen . Leg er een blokje kruidenboter op en bestrooi met de resterende bieslook. Serveer bij de lamskoteletten en geef er de resterende saus bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamskoteletjes met chimichurrisaus en gepofte aardappel met kruidenboter

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!