Lasagne van pompoen, spinazie en ricotta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij de pompoen in fijne plakjes.
-
2
Fruit de sjalot en de knoflook in wat olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat de groente slinken. Kruid met peper en zout en duw in een vergiet het vocht uit de spinazie.
-
3
Pluk de blaadjes van het basilicum. Hak ze fijn en roer ze door de ricotta. Kruid met peper en zout en roer er de helft van de parmezaan en de witte wijn door.
-
4
Stel de lasagne samen. Leg in een ingevette ovenschotel een laagje pompoen, bedek met de ricotta en de spinazie. Herhaal tot de schotel gevuld is. Strooi er de rest van de parmezaan over en leg er de mozzarella in fijne plakjes op. Werk af met de pompoenpitten en zet 35 minuten in de voorverwarmde oven.