Open lasagne met kip, ricotta en kerstomatenjus
bereiding
-
1
Spoel en halveer de kerstomaten. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verhit wat olijfolie in een steelpan en stoof er de helft van de sjalot en knoflook in aan, samen met de kerstomaatjes. Voeg de tijm toe en blus met de witte wijn. Laat 15 minuten op een zacht vuurtje garen en duw dan door een zeef. Vang de jus op.
-
2
Kook de lasagnevellen gaar in lichtgezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
3
Fruit de rest van de sjalot en de knoflook aan in wat olie. Voeg de ricotta en de helft van de gehakte kruiden toe. Kruid met peper en zout.
-
4
Stoom de spinazie gaar in de stoomoven of een stoommandje. Snij de kip in 8 repen. Bak ze goudbruin in wat olijfolie, kruid met peper en zout.
-
5
Stel de lasagne samen: leg een lasagnevel op een bord, lepel daarop wat van de gekruide ricotta, spinazie en kip en leg er opnieuw een lasagnevel op. Werk laagje per laagje de ricotta, spinazie en kip op. Lepel er de tomatenjus rond en bestrooi met de rest van de gehakte kruiden en de parmezaan.