Slanke panna cotta met mandarijnensiroop en steranijs
bereiding
-
1
Strooi de gelatine op de melk en laat ongeveer 10 minuten staan tot de gelatine zacht wordt. Vul ondertussen een grote kom met ijswater. Verwarm de melk met de gelatine al kloppend, maar laat de melk niet koken. Klop er het kokoswater, de honing en een snuifje zout door. Laat 5 minuten al roerend garen.
-
2
Doe de melk in een metalen kom. Zet de kom in het ijsbad en laat al roerend ongeveer 12 minuten afkoelen en dikker worden. Verdeel het mengsel over 6 glazen. Dek af met vershoudfolie en zet minstens 4 uur in de koelkast.
-
3
Maak de siroop. Breng het mandarijnensap aan de kook samen met het citroensap, de suiker, de steranijs, het vanillestokje en het kaneelstokje. Blus met de sinaasappellikeur. Marineer de mandarijnpartjes in de karamel. Schep ze op de panna cotta. Werk af met wat citroenschil.