Gevulde paprika's met chili-rijst en cheddar
bereiding
-
1
Maak eerst de chili sin carne. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij 1 rode en de gele paprika's en ui in blokjes. Stoof aan in wat olie en voeg de gespoelde rode bonen, tomatenblokjes en maïs toe.
-
2
Breng op smaak met gerookt paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout. Laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen.
-
3
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de helft van de saus en meng er de rijst en de helft van de cheddar door. De rest van de chili sin carne kun je gebruiken in een ander gerecht, zoals wraps.
-
4
Snij het hoedje van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en vul de paprika’s op met de vulling, strooi er nog de rest van de kaas over.
-
5
Zet de paprika’s en het hoedje in een ingevette ovenschaal en schuif 20 minuten in de oven.