Mexicaans stoofpotje
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika’s in blokjes. Snij het stoofvlees eventueel nog in wat kleinere blokjes en kruid met knoflook- en uienpoeder, peper en zout. Bak het vlees rondom aan in olijfolie. Voeg de paprika, knoflook en rode ui toe en roerbak verder.
-
2
Voeg de passata en tomatenblokjes toe en laat 1 uur stoven. Laat intussen de ananas, de bonen en de mais uitlekken. Snij de ananas in blokjes.
-
3
Doe de bonen, mais en ananas bij het vlees. Kruid met komijn- en chilipoeder. Roer om en laat nog 30 minuten zacht sudderen.
-
4
Kruid het stoofpotje eventueel nog wat bij met peper en zout. Spoel de koriander, hak ‘m grof en werk er het stoofpotje mee af. Lekker met rijst.