Recept

Tartaar van zeebaars met wakame

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tartaar is een last minute bereiding: je mag het niet langer dan een halfuur laten marineren.

Zure ingrediënten zorgen ervoor dat vis na een tijdje begint te garen. Ideaal voor een ceviche, maar niet de bedoeling bij een tartaar!

Toch op voorhand maken? Zet dan de blokjes vis en de marinade apart klaar. Meng ze pas 15 minuten voor opdienen.

bereiding
  1. 1

    Spoel de komkommer en snij er met een scherp mes of een brede dunschiller 4 lange linten van. Snij de rest van de komkommer in kleine blokjes.

  2. 2

    Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn zonder de zaadjes. Snij de zeebaars in blokjes van 0,5 cm en meng met de chilipeper, het citroensap, de sojasaus, de wasabipasta, de geraspte gember, de sesamzaadjes en de komkommer. Kruid met peper en zout en laat 10 minuten marineren in de koelkast.

  3. 3

    Leg een komkommerlint in een serveerring en vul met de zeebaarstartaar. Werk af met een toef wakame.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tartaar van zeebaars met wakame

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!