Gelakt kalkoengebraad met Oosterse salade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de sojasaus, sesamolie, boter, gevogeltefond en gembersiroop in een kommetje en doe er de kruiden bij (kardemom, korianderbolletjes en steranijs). Marineer er de kalkoenfilet 1 uur in.
-
2
Schik de kalkoenfilet in een ovenschaal en lepel de marinade over het vlees. Bak de kalkoenfilet 30 minuten gaar in de oven. Overgiet regelmatig met de saus. Neem de kalkoen uit de oven, verpak in folie en laat 10 minuten rusten.
-
3
Roerbak de peulerwtjes in de sesamolie. Snij de lente-uitjes in fijne ringen en voeg samen met de Chinese paddenstoelen toe. Roerbak enkele minuten tot ze gaar zijn.
-
4
Hussel er de sojascheuten onder. Overgiet de groentjes met het braadvocht van het vlees en werk af met de wasabi-sesamzaadjes, het Thaise basilicum en koriander.
-
5
Bestrooi de kalkoenfilet met de chilivlokken en grof zeezout en geef er de Oosterse salade bij.