Scampi met pittige chilisaus en groene asperges
bereiding
-
1
Pel de knoflook en snipper samen met de chilipeper fijn. Fruit aan in olijfolie en voeg de peterselie en de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout.
-
2
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Bak de scampi’s langs beide kanten krokant in olijfolie, kruid lichtjes met de saus.
-
3
Snij de courgette in repen die net zolang zijn als de groene asperges. Breek het houtachtige uiteinde van de asperges. Bak de courgettereepjes en asperges beetgaar in de rest van de olijfolie. Snij de citroen in partjes en bak ook die even mee. Strooi er de panko over en breng verder op smaak met peper en zout.
-
4
Serveer de pasta met de courgette, asperges en citroen, samen met de scampi’s en de rest van de saus. Bestrooi met roze peperbolletjes en peterselie.