Risotto met scampi's, peultjes en groene asperges
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Fruit de sjalot en knoflook glazig in olijfolie. Voeg de rijst toe en bak even mee. Blus met de wijn en laat de alcohol verdampen. Giet dan pollepel per pollepel de bouillon erbij en laat rustig garen. Voeg pas een nieuwe lepel toe als de bouillon is opgenomen. Herhaal tot de rijst gaar is.
-
2
Verwijder het houtachtige uiteinde van de asperges. Blancheer de asperges en de peultjes, giet ze af en laat ze schrikken onder koud stromend water.
-
3
Hou enkele mooie muntblaadjes apart en snipper de rest fijn, samen met de bladpeterselie. Lepel de kruiden, de parmezaan en de boter onder de risotto.
-
4
Kruid de scampi's, bak ze in enkele minuten krokant in olijfolie. Werk de risotto af met de scampi's, nog wat extra parmezaan en enkele verse muntblaadjes.