Zeebaars met venkel en krieltjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen, snij in de helft en besprenkel met knoflook. Schik de aardappelen in een ovenschaal, kruid met peper, zout en rozemarijn en duw er de teentjes knoflook tussen. Kruid met peper en zout en rooster 30 minuten in de oven.
-
2
Spoel de zeebaarzen nog een keer, dep droog en kruid binnenin met peper en zout. Snij de venkel in plakken van ± ½ centimeter. Pel de teentjes knoflook en snij in de helft. Snij de citroenen in plakjes.
-
3
Neem een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Vul de buik van de vissen met een stukje knoflook, enkele plakjes citroen, stukjes venkel en citroentijm. Verdeel de rest over de ovenschaal en kruid met peper en zout. Schuif 15 minuten in de oven.
-
4
Haal de vis uit de oven, werk af met enkele verse stukjes venkel en plukjes dille en serveer met de rozemarijnaardappelen.