Recept

Courgetteconfituur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Overvloed aan courgettes in de tuin? Probeer een keertje een recept dat je vast nog nooit hebt gemaakt: courgetteconfituur. Lekker bij een stukje koud vlees of kaas, maar ook gewoon op de boterham. Dit recept is voldoende voor 3 kleine bokaaltjes.

bereiding
  1. 1

    Spoel de courgettes, dep ze droog. Snij de uiteinden eraf. Rasp de courgettes met een fijne rasp.

  2. 2

    Spoel de citroenen, rasp de schil. Doe ze bij de courgette. Pers de citroenen en doe ook het sap erbij. Voeg de gewone suiker toe en laat minstens 3 uur trekken, in de koelkast. De courgettes laten veel vocht los, dat is normaal.

  3. 3

    Doe het mengsel (mét het vocht) in een ruime kookpot en breng aan de kook. Laat 15 à 20 minuten pruttelen. Voeg dan de confituursuiker toe en laat nog 4 minuten doorkoken (tenzij anders op de verpakking vermeld). Controleer of de confituur stijf genoeg is. Doe de hete confituur in bokaaltjes en sluit af. Laat afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Courgetteconfituur

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!