Kruidige lamsspiesjes met krieltjes en hummus
bereiding
-
1
Kook de krieltjes beetgaar. Giet af, laat afkoelen en halveer. Meng alle ingrediënten voor de marinade en marineer de krieltjes er 30 minuten in.
-
2
Rooster de zonnebloempitten en hak grof. Pel en snipper de knoflook en sjalot en stoof aan in olijfolie. Meng de sjalot en de knoflook onder het lamsgehakt, samen met de ras-el-hanout, het paneermeel en de eidooier. Spoel de groene kruiden, hak ze fijn en meng ze samen met de zonnebloempitten onder het het gehakt.
-
3
Spoel de courgette en snij ‘m in dikke plakken van 1 cm. Pel de rode uien en snij ze in parten. Rol balletjes van het gehakt en prik ze afwisselend met de aardappeltjes en de stukken courgette en rode ui op spiesjes.
-
4
Gril de spiesjes gaar op de barbecue en serveer er de hummus bij. Werk af met enkele takjes verse munt.