Gegrilde lamsspiesjes met pittige paprikasaus
bereiding
-
1
Maak de spiesjes. Pel de ui en snipper hem fijn. Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Meng de ui en de zongedroogde tomaatje door het gehakt en kruid het met het komijnpoeder, peper en zout. Vorm 8 worstjes van het gehakt en steek ze op spiesjes. Zet ze tot gebruik in de koelkast.
-
2
Maak de saus. Maak de paprika’s schoon en snij ze in stukken. Pel en snipper de ui. Schil de wortel en snij hem in blokjes. Hak de chilipeper fijn. Pel en pers de knoflook. Bak de knoflook kort aan in olie. Voeg de ui, de chilipeper, de wortel en de paprika toe en bak nog 10 minuten. Kruid de groenten met het paprikapoeder en de cayennepeper. Voeg de kippenbouillon toe en kook 5 minuten op een zacht vuur. Zet het vuur uit en voeg de koriander toe. Mix de saus grof en breng ze op smaak met het ci
-
3
Verwarm de naanbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de courgettes en snij ze in plakjes. Bestrijk ze met olijfolie. Kruid ze met peper en zout en gril ze kort in een hete grillpan.
-
4
Bestrijk de gehaktspiesjes met olie en gril ze in de grillpan van de courgette goudbruin en gaar. Serveer de spiesjes met de paprikasaus, de courgette en het naanbrood. Werk de borden af met de krulpeterselie.