Brochettes van pens en appel met aardpeer-knolselderpuree
bereiding
-
1
Schil de appels, verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij in dikke plakken en verdeel elk plakje in kwartjes.
Snij de witte en zwarte pensen in plakjes.
Schil en snij de aardperen en knolselder in blokjes.
-
2
Bak de appelkwartjes 1 minuut aan elke kant in flink wat boter. Bestrooi met de suiker en laat lichtjes karamelliseren.
-
3
Steek de plakjes pens afwisselend met stukjes appel op een houten prikker of satépen.
-
4
Kook de aardperen en knolselder samen gaar in gezouten water. Giet ze af en laat eventjes opdrogen op het vuur. Draai de groenten door een roerzeef. Doe een klontje boter en de eierdooier bij de puree. Schep goed om. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
5
Bak de brochettes enkele minuten in boter. Keer vaak om. Serveer goed heet, bij de warme puree.
Voorbereiding