Varkensspiesjes met maïskolven en Provençaalse saus
bereiding
-
1
Bak voor de saus de ui glazig met de knoflook in olijfolie. Voeg de blokjes wortel en paprika toe en laat 3 minuten bakken.
-
2
Voeg de tomatenblokjes, de rozemarijn, de tijm en het laurierblad toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat 20 minuten op een zacht vuur pruttelen. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
-
3
Kruid het vlees met het paprikapoeder, de cayennepeper en het zout. Prik de blokjes afwisselend met de paprika en de ui op spiesjes. Bestrijk ze met olie en gril ze goudbruin en gaar op de barbecue.
-
4
Meng de peterselie door de gesmolten boter en bestrijk er de maïskolven mee. Leg ze tien minuten op de barbecue. Keer ze regelmatig om. Geef er de spiesjes en de Provençaalse saus bij.