Hartige kaastaart met geitenkaas en salami
bereiding
-
1
Meng voor het deeg 270 gram bloem met 3 eetlepels olijfolie, 3 eieren, 2 koffielepels suiker en een snuifje zout. Kneed tot een samenhangend deeg, dek af met een handdoek en laat 1 uur rusten. Verwarm intussen de oven voor op 185°C.
-
2
Rasp de oude of hardere geitenkaas. Meng de geitenkaas met de plattekaas en 3 eieren. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
3
Rol het deeg uit tot 5 millimeter dikte. Leg bakpapier in een ronde bakvorm en bekleed met het deeg. Snij de overige stukken deeg tot lange repen.
-
4
Beleg het deeg met plakken salami en overgiet met de kaasvulling. Leg de overige repen deeg kruislings over de vulling. Bestrijk met 1 losgeklopt eigeel en zet 45 tot 55 minuten in de oven tot goudbruin en gaar.