Recept

Hartige kaastaart met geitenkaas en salami

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een stevig taartje, deze fiatone met kaas en salami uit Molise. Lekker met een slaatje erbij.

bereiding
  1. 1

    Meng voor het deeg 270 gram bloem met 3 eetlepels olijfolie, 3 eieren, 2 koffielepels suiker en een snuifje zout. Kneed tot een samenhangend deeg, dek af met een handdoek en laat 1 uur rusten. Verwarm intussen de oven voor op 185°C.

  2. 2

    Rasp de oude of hardere geitenkaas. Meng de geitenkaas met de plattekaas en 3 eieren. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  3. 3

    Rol het deeg uit tot 5 millimeter dikte. Leg bakpapier in een ronde bakvorm en bekleed met het deeg. Snij de overige stukken deeg tot lange repen.

  4. 4

    Beleg het deeg met plakken salami en overgiet met de kaasvulling. Leg de overige repen deeg kruislings over de vulling. Bestrijk met 1 losgeklopt eigeel en zet 45 tot 55 minuten in de oven tot goudbruin en gaar.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hartige kaastaart met geitenkaas en salami

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!