Spaghetti met rucolapesto en schelpjes
bereiding
-
1
Pel en pers de knoflook. Doe de rucola, de pijnboompitten, de knoflook, de parmezaan en een flinke scheut olijfolie in de blender en mix fijn. Kruid met peper en zout.
-
2
Maak de schelpen grondig schoon.
-
3
Pel en snipper de sjalot. Maak de chilipeper schoon en snipper 'm fijn. Fruit de sjalot glazig in olijfolie. Voeg de chilipeper toe en laat 2 minuten meebakken. Doe er de schelpen bij en blus met de witte wijn. Kruid met peper en zout, zet het deksel op de pan en laat de schelpen op hoog vuur opengaan.
-
4
Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en meng er de pesto onder. Verdeel over de borden en schep er de schelpen bovenop. Werk af met de peterselie.