Koolrabi gevuld met noten en quinoa
bereiding
-
1
Verwijder de bladeren van de koolrabi. Kook de koolrabi's in 1 uur beetgaar in gezouten water. Laat ze even afkoelen.
-
2
Verwarm de oven voor op 185°C. Kook de quinoa beetgaar in de bouillon. Giet af en laat uitlekken. Spoel en hak de rucola. Hak de noten grof. Spoel de citroen en rasp de schil. Pel en plet de knoflook.
-
3
Snij het bovenste topje van de koolrabi's en hol ze uit met een lepel. Hak het vruchtvlees fijn en meng met de quinoa, de noten, rucola, knoflook, 1/2 kl citroenschil, 2 el olijfolie en kruid met peper en zout.
-
4
Vul de koolrabi's met de mengeling. Zet 25 minuten in de oven. Spoel de Romeinse sla en hak grof, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Serveer de warme koolrabi met de Romeinse sla.