Gevulde courgettes met rijst en groenten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de driekleurenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en zet opzij.
-
2
Spoel de bolcourgettes. Snij de hoedjes van de bolcourgettes en hol ze uit. Schil de koolrabi en snij in kleine blokjes. Spoel de babyspinazie en hak grof. Pel en pers de knoflook. Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
-
3
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en voeg de knoflook toe. Voeg de stukjes koolrabi toe en stoof aan. Voeg de babyspinazie toe en laat slinken. Voeg de zongedroogde tomaten en de rijst toe en warm nog even door. Kruid met peper en zout.
-
4
Spoel de bladpeterselie en het basilicum en hak grof. Meng de verse kruiden onder de groenten en de rijst. Vul de bolcourgettes met dit mengsel en zet ze in een ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas en zet de hoedjes er weer op. Gaar 30 minuten in de oven.