Butternut gevuld met walnoten en mozzarella
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de butternutpompoen in de lengte in 2 en verwijder de pitten. Leg de 2 helften op een bakplaat met het vruchtvlees naar boven, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 35 à 40 minuten in de oven.
-
2
Pel de ui en snipper fijn. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de ui en knoflook gaar. Voeg de salie toe en bak nog 1 minuut mee.
-
3
Snij de mozzarella in stukjes. Hak de peterselie en walnoten grof. Meng de gebakken ui met de mozzarella, peterselie en walnoten.
-
4
Haal de helft van het vruchtvlees uit de gare butternut en meng dit met de mozzarellamix. Kruid met peper en zout. Schep opnieuw in de uitgeholde butternut, leg de lente-uitjes mee in de ovenschaal en gratineer gedurende 10 à 15 minuten in de oven. Meng intussen de graantjesmosterd met wittewijnazijn en 2 eetlepels olijfolie. Serveer de warme pompoen met de gebakken lente-ui en de mosterddressing.