Rodebietenpuree met tonijnburgers
bereiding
-
1
Meng alle ingrediënten voor de dressing en kruid met peper. Zet koel. Schil de rode bieten en snij ze in stukken.
-
2
Schil de aardappelen en snij ze in even grote stukken als de rode biet. Kook de aardappelen en de biet gaar in gezouten water.
-
3
Schil en snipper de rode uien. Bak ze op een zacht vuur goudbruin in boter. Schep geregeld om.
-
4
Doe de tonijn in een mengkom en prak fijn met een vork. Meng er het losgeklopt ei en de rest van de ingrediënten door. Kruid met peper. Voeg er het paneermeel aan toe en meng goed. Vorm met vochtige handen hamburgers van het mengsel en zet 15 minuten in de koelkast.
-
5
Giet de aardappelen en rode bieten af en stamp tot puree. Schep er de mosterd en de uien door en kruid met peper en zout.
-
6
Bak de tonijnburgers 2 minuten aan elke kant goudbruin in olijfolie. Serveer bij de puree en geef er de dressing bij.