Vegan appeltaart
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190 graden.
-
2
Meng de bloem, suiker en zout in een kom. Hak de kokosolie in blokjes en voeg toe aan het meel. ‘Verkruimel’ de mix tot je een soort zand textuur krijgt. Dit gaat veel sneller in een keukenmachine. Voeg de eetlepels ijs(koud) water toe tot en mix een stevig deeg.
-
3
Rol het deeg tot een dikke ronde schijf, rol in wat plasticfolie en zet 15 minuten in de koelkast.
-
4
Snijd de appels in hele dunne plakjes. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op bakpapier met een deegrol. Sprenkel het kaneelpoeder en suiker over het midden van het deeg.
-
5
Leg de appelplakjes in het midden. Hou wat ruimte bij de randen over zodat je die naar binnen kunt vouwen. Vouw de randen naar binnen en zet 35 minuten in de oven.