Recept

Ovenfrietjes met amandel-knoflook-pecorinokorstje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zelfs zonder frietketel kun je knapperige, goudbruine frietjes maken. Deze frietjes maak je in de oven of in de airfryer of heteluchtfriteuse.

Varieer zeker ook eens met deze smaakmakers:

-pimentonvlokken voor een pikante, gerookte-paprikasmaak. Doe deze er wel pas na het bakken op. 

-gemalen komijn, eventueel gemengd met wat komijnzaadjes

-oregano en parmezaan

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Schil en spoel de aardappelen. Snij ze in dikke frietjes, spoel ze in water en dep goed droog.

  2. 2

    Doe het amandelpoeder, de pecorino, het lookpoeder, 3 eetlepels olijfolie, wat peper en zout in een kom en meng goed met de frietjes.

  3. 3

    Leg de frietjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze 30 minuten of tot ze goudbruin zijn in de oven.

In de airfryer
  1. 1

    Leg de helft van de frietjes in het mandje van de heteluchtfriteuse en bak 15 minuten op 190°C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenfrietjes met amandel-knoflook-pecorinokorstje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!